Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst van veelgestelde vragen over onze GPS spellen. Staat je vraag hier niet bij? Stuur dan je vraag naar Inge en zij zoekt het binnen 48 uur voor je uit.

Hoe groot is een spelgebied?

Een spelgebied is doorgaans ongeveer 1000 meter bij 1000 meter en bevindt zich vaak in het centrum van een stad of dorp. Soms hebben we een spelgebied in de natuur uitgezet, denk bijvoorbeeld aan Lage Vuursche of Soesterduinen.

Hoeveel speldozen ontvang ik?

Zodra je een spel bij ons hebt besteld sturen wij binnen twee werkdagen één speldoos op. In deze speldoos zitten alle materialen voor het spel en alle teams.

Mijn speldoos is beschadigd en opengemaakt, wat nu?

De speldoos wordt als een zogenaamde brievenbusdoos opgestuurd, via de “normale” post. Het kan zijn dat deze speldoos dus tijdens het versturen beschadigd is geraakt en eventueel is geopend. Zodra je een beschadigde doos ontvangt neem dan meteen contact met ons op, eventueel verzenden wij een nieuwe speldoos.

Hoeveel data wordt er tijdens een spel verbruikt?

Het data verbruik voor de meeste doe-het-zelf spellen ligt tussen de 5 en 10 Mb. Wanneer er veel foto’s tijdens het spel worden gemaakt, zoals bij het Crazy 88 Fotospel zal het data verbruik hoger liggen.

Heb ik een smartphone met internet (3G/4G) nodig?

Voor alle doe-het-zelf spellen hebben jullie per team minstens één smartphone met daarop een 3G of 4G verbinding nodig. Het spel kan in principe via WiFi worden gespeeld, mits er continue een online verbinding is.

Hoeveel spelcodes ontvangen we?

In de speldoos zit een begeleidende brief met daarop vermeldt één spelcode. Ieder team zich dus aanmelden met deze spelcode. De spelcode geeft het recht op het aantal bestelde teams om het spel te spelen.

De batterij van mijn smartphone is leeg, wat nu?

We raden iedereen altijd aan om met een volledig opgeladen smartphone het spel te starten. Mocht onverhoopt toch je batterij leegraken, dan kun je altijd met een andere smartphone aanmelden. Gebruik hiervoor dezelfde spelcode van de begeleidende brief. Bij het aanmelden krijg je de keuze om jezelf aan te melden bij een bestaand team.

Een foto van de fotokaart is verdwenen, wat nu?

Omdat we spellen uitzetten in de openbare ruimte kan het soms voorkomen dat een foto van de fotokaart in werkelijkheid is verdwenen. Geen enkel probleem er zijn genoeg foto’s om het spel te kunnen spelen. We vinden het erg leuk als je een dergelijke situatie bij ons meldt, bovendien belonen we jullie met een gratis spel voor twee teams op een locatie naar keuze! Je kan een mail sturen naarinfo@spellenlabs.nl

Zitten er ook parkeer en restaurant suggesties in de speldoos?

Nee de speldoos bevat geen parkeer en restaurant suggesties. Dit is een van de zaken die jullie zelf moeten gaan regelen.

Is het mogelijk om nu de spelcode al in te voeren in de SpellenApp, om te kijken hoe dit werkt?

Het is mogelijk om je met de spelcode al vast aan te melden. Nadat je bent aangemeld kom je in het menu. Je kan dan via de kaart optie zien waar precies het spelgebied ligt.

Kunnen meerdere personen uit een team inloggen op de SpellenApp of maar één telefoon per team?

In principe heb je maar 1 smartphone per team nodig. Per team kan je eventueel met meerder telefoons inloggen.

Waar kan ik het beste een spel starten?

Je kan het beste een spel starten midden in het het centrum van de plaats waar jullie spel voor hebben besteld.

Moet ik zelf nog een spelgebied uitzetten?

Je hoeft zelf geen spelgebied uit te zetten. Wij hebben op ongeveer 100 locaties in Nederland en 25 locaties in België een spelgebied hebben uitgezet.